Kransekagestykker

Nytåret er lige om hjørnet og det er på høje tid at få lavet kransekagen til årets sidste aften. For ingen nytårsaften uden den obligatoriske kransekage kl. 00, vel? Sidste år lavede jeg et fint kransekagetårn, men i år bliver det “bare” til små kransekagestykker. Måske kommer jeg lidt nougat i. Det må tiden vise. Jeg bruger altid Mette Blomsterbergs opskrift på klassisk kransekage. Den synes jeg bliver god hver gang. Og så kommer jeg som regel kransekagen i fryseren og tager den op på dagen hvor jeg også pynter den. De bliver bedre og mere fugtige af at få en tur på frost.

Opskrift på kransekagestykker

Giver ca. 16 -18 stk.

Kransekagemasse

  • 200 g. rørsukker
  • 100 g. æggehvider
  • 500 g. ren rå marcipan

Rør sukker og æggehvide sammen og lad massen trække ca. en halv time. Det er for at sukkeret opløses helt. Ælt herefter massen ind i marcipanen lidt efter lidt. Når massen er ensartet kommes den på en sprøjtpose med trekantet tylle. Sprøjt kransekagestykkerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvis du ikke har en trekantet tylle, så brug en stor rund tylle og sprøjt små pølser ud. Massen er ret blød, så den er svær at forme med hændene. Lad kransekagerne lufttørre i ca. en halv time. Herefter kan du rette dem til med hænderne. Kom lidt vand på fingrene og glat kransekagestykkerne. Bag kransekagerne ved 190 grader i 8-10 minutter. Mine fik godt nok ca. 14 minutter, så kig på dem undervejs. Det er vigtigt at kransekagerne tager farve, men de må ikke blive for mørke i bunden. Hvis din ovn har meget stærk undervarme, kan man sætte to bageplader oven i hinanden i stedet. Tag dem ud når de er gyldne. Lad dem køle af og kom dem i fryseren. Tag dem op på dagen du skal bruge dem og pynt dem med royal icing.

Kransekagestykker

Royal Icing

  • 100 g. flormelis
  • lidt pasturiseret æggehvide

Sigt flormelisen og tilsæt en smule æggehvide. Pisk glasuren let og luftig med en håndmikser. Glasuren skal være lige nøjagtig så flydende, at den kan sprøjes ud, men må heller ikke være for flydende, da glasuren så ikke holder formen. Så start med ganske lidt æggehvide og tilsæt idt mere ved behov. Kom glasuren i et lille kornet, bagepapir formet til et kræmmerhus, og sprøjt den ud over kransekagestykkerne i fine striber.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *