Isbombe med solbør

Denne dessert er inspireret af en af mine favorit is-pinde, nemlig Kæmpe Eskimoen. Vaniljeis, solbær og sprødt chokoladeovertræk i skøn forening. Denne isbombe med solbær har lige akkurat det samme, og til med skjuler der sig et lille stykke brownie inden i. Og så præsenterer den sig bare lidt finere på en tallerken end en Kæmpe Eskimo, synes jeg. Ikke at der er noget i vejen med at hive en pindis frem fra fryseren, slet ikke. Men nogen gange må det bare gerne se lidt pænt ud, ikk`?

Isbomben kunne være et udemærket bud på årets nytårsdessert. Smuk, enkel og smagfuld – og med den kæmpe fordel at den skal laves i forvejen, så der er nemlig lidt mindre at tænke på på selve dagen:-). Bare smid lidt glimmer på toppen og sæt en stjernekaster i – så bliver det ikke mere festligt:-)

Isbombe med solbær

Opskrift på isbombe med solbær

Opskriften rækker til 6 personer

Der er flere delelementer i denne opskrift, så læs den godt igennem inden du går i gang.  Du skal bruge en silikoneform med 6 halvkugler på 7 cm i diameter.

Brownie

Du skal bruge et lille stykke brownie, som der kan stikkes 6 små runde cirkler på ca. 3 cm ud af. Start med at bage en brownie. Den skal være helt kold og have sat sig, før der udstikkes cirkler, så det er en god idé at bage den dagen før isbomberne skal samles. Når kagen er kold, udstikkes cirkler med enten en lille udstikker eller et snapseglas. Du kan finde en opskrift på superfudge brownie lige her. Den har jeg brugt utrolig mange gange til både i is, og som tilbehør. Den er go’ :-).  

Vaniljeis

  • 2 pasturiserede æg
  • 170  g. sukker
  • 1/2 l. fløde
  • 2,5 dl mælk
  • Korn fra 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljeekstrakt

Start med at piske æggene luftige. Skrab vaniljekornene ud og skil dem ad med lidt sukker. Tilsæt sukker og vaniljesukker lidt efter lidt, og pisk til sukkeret er opløst. Hæld fløde og mælk i. Kør massen på en ismaskine indtil den har softicekonsistens, eller kom den i en fryseegnet plastbeholder med låg og rør i den med en gaffel hver halve time indtil den har softicekonsistens.  

Chokoladeskaller

Mens isen kører på maskinen, kan du tilberede chokoladeskallerne. 

  • 150 g. mørk chokolade 70 %

Hak chokoladen fint og smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pensl halvkuglerne i silikoneformen med chokoladen og sæt den i fryseren et øjeblik.

 Solbærsylt

Jeg havde brugt alle mine solbær fra fryseren, så jeg greb istedet et glas færdigt solbærsyltetøj fra skabet. Tag lidt syltetøj fra og blend det fint med en stavblender. Det skal både bruges inden i isbomberne og til at dryppe på tallerkenen ved servering. 

Isbombe med solbær 

Samling af isbombe med solbær 

Smør en smule solbærsylt på toppen af hver browniecirkel. Tag chokoladeskallerne ud af fryseren. Fyld dem forsigtigt halvt op med is. Læg browniecirklerne på isen med syltetøjet først. Fordel nu is i resten af halvkuglen, så den bliver helt fyldt. Sæt kuglerne i fryseren natten over.

 

Ved servering

Tag kuglerne ud af formen og læg dem på en tallerken. Dryp lidt solbærsylt rundt på tallerkenen. Pynt med frysetørret solbærstøv, guldglimmer, rød skovsyre eller hvad du nu lyster.  

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *