Cheesecakes i glas med æble og karamel

Jeg er temmelig begejstret for små fine desserter i glas. Ofte er de nemme at lave, de kan tilberedes i forvejen, præsenterer sig flot, ser ud af meget og smager skønt. Cheesecake er noget af det, der gør sig rigtig godt, serveret i små glas. Jeg har her lavet en efterårsvariation med skønne vaniljeprikkede æbler og blød saltkaramel.  Hvis du, som jeg, også elsker cheesecake vil denne variation helt sikkert også falde i din smag. Længere ned på siden får du opskriften på cheesecake med æble og karamel, og så er det bare at sætte i gang.

Cheesecakes i glas med æble og karamel

Opskrift på cheesecake med æble og karamel

Rækker til 6 personer

Æbletopping:

 • 350 g. skrællede æbler i tern
 • 1/2 stang vanilje
 • 50 g. sukker
 • 1/2 dl. vand

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom vaniljekorn, vand, sukker og den tomme vaniljestang i en gryde og kog detop. Kom æbleternene i den kogende lage og damp dem møre under låg i 5-10 minutter ved svag til middelvarme. Lad æblerne blive i lagen, mens de køler helt af.

Cheesecakes i glas med æble og karamel

Bund:

 • 10 fuldkorns digestive kiks
 • 2 spsk mandelmel
 • 50 g. smeltet smør

Kom kiksene i en skål og knus dem helt. Tilsæt mandelmel og smør og rør rundt. Fordel kiksemassen i bunden af 6 glas og pres massen let sammen. Stil glassene på køl, mens du tilbereder cheesecake fyldet.

Cheesecakes i glas med æble og karamel

Cheesecake fyld:

 • 200 g. cream cheese – ikke light
 • 2 dl. piskefløde
 • 75 g. flormelis
 • korn fra 1/2 stang vanilje

Lad flødeosten få stuetemperatur – så er den nemmere at arbejde med. Skrab kornene ud af vaniljestangen og skil dem ad med lidt flormelis. Pisk flødeosten cremet og tilsæt flormelis og vaniljekorn. Pisk fløden til skum i en anden skål og vend den i flødeosten af 2-3 omgange. Kom cremen i en sprøjtepose med stor glat rund tyl eller i en frysepose, hvor du kan klippe et hjørne af og fordel cremen ovenpå kiksebundene.

Cheesecakes i glas med æble og karamel

Tag æblestykkerne op ad lagen og fordel dem ovenpå ostefyldet. Til sidst kan en smule af sirupslagen dryppes ovenpå. Stil dem på køl indtil de skal serveres. Hvis man ønsker en deluxe udgave, kan man ved servering toppe de små cheesecakes med en lækker karamelsauce. Det har jeg gjort på billederne. Og det kan bestemt anbefales.  Opskriften på karamelsauce finder du her. Den kan laves både med og uden salt, afhængig af ens smagsløg. Den skal laves i god tid, så den kan nå at køle lidt af.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

16 comments on “Små cheesecakes i glas med æble og karamel”

  • Hej Pia.
   Det kan du sagtens:-). Eneste ulempe er at bunden bliver lidt mere blød end når man laver den samme dag. Alternativt kan du lave alle elementerne dagen før og så “samle” det i glassene på selve dagen.
   Go’ fornøjelse med det:-)
   De bedste hilsner
   Jannie

 1. Hej Jannie
  Du skriver at man kan lave alt dagen før dog uden at lægge det sammen. Men gælder det også flødeostecremen ? Eller er det bedre at vente med flødeskummen til selve dagen?
  Mvh Line

  • Hej Line
   Du kan sagtens lave ostecremen dagen før, og så gemme den enten i en lufttæt beholder eller i en frysepose, som man så lige kan klippe hjørnet af, når man skal bruge den. Det har jeg gjort flere gange med fint resultat:-).
   De bedste hilsner
   Jannie

  • Hej Tenna
   Den rækker til 6 personer. Har lige rettet det til i opskriften:-)
   De bedste nytårshilsner
   Jannie

 2. Hvis man bruger laver den i en springform i steder for – hvor meget skal opskriften fordobles med?

  • Hej Duygu
   Hmm, det er et godt spørgsmål. Jeg har ikke prøvet at lave den i en springform, så det bliver et rent gæt fra min side. Men jeg vil umiddelbart skyde på 6, men du skal være opmærksom på, at det ikke er en “fast” cheesecake, så jeg er bange for at cremen falder sammen, når du fjerner formens ring. Med mindre du vil eksperimentere med at komme husblas i?
   De bedste hilsner
   Jannie

    • Selv tak:-) Krydser fingre for at det går. Du er velkommen til at smide en kommentar herinde og fortælle om hvordan det gik:.)
     Også god dag til dig:-)

     • Det var en mega lækker cheesecake – og den blev til en “fast cheesecake”. Jeg fordoblede opskriften, og det fungerede meget fint – også uden husblas.

      Jeg kunne ikke smide billedet med ind – øv!

     • Yeah👏👏
      Fedt at det fungerede – så godt at høre😊. Tusind tak for tilbagemeldingen😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *