små cheesecakes med oreos og lemoncurd

Solen skinner, foråret og påsken er lige om hjørnet. Jeg har lyst til noget gult, så vores første feriedag fejrer vi med disse små forårsfine og delikate cheesecakes med oreos og lemoncurd. Lemoncurd er altså gudespise. Jeg siger det bare. Det er ikke for ingenting, at det kaldes engletis. E N G L E T I S. Det smager vidunderligt. Og sammen med Oreos og cheesecakefyld er det nærmest perfekt. Desserten tager ikke mange minutter at lave, hvis man har lemoncurden klar på forhånd. Den tager såmænd heller ikke så længe at fremstille, men den skal jo lige køle af før den kan bruges i denne dessert. Så skynd dig at lave et glas til køleskabet. Opskriften finder du her.

 

små cheesecakes med oreos og lemoncurd

Opskrift på små cheesecakes med Oreos og lemoncurd

Giver 5 små glas

Cheesecake fyld:

 • 200 g. cream cheese
 • 125 ml. piskefløde
 • korn af en 1/2 vaniljestang eller lidt vaniljepulver/sukker
 • 2 spsk. flormelis

Pisk fløden til skum. I en anden skål piskes/røres flødeost, flormelis og vanilje cremet. Vend flødeskummet heri og bland det til massen er ensartet. Kom den i en sprøjtepose/frysepose og klip et lille hul.

små cheesecakes med oreos og lemoncurd

Herud skal du bruge:

Knus en oreo i bunden af hvert glas. Bare i hånden. Det skal ikke være helt fin delt. Sprøjt lidt cheesecake fyld over. Så lidt lemoncurd og igen lidt ostefyld. Top med lidt lemoncurd og glat det ud på toppen af glasset. Pynt med en lille forårsblomst eller evt. noget revet hvid chokolade.

små cheesecakes med oreos og lemoncurd

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

10 comments on “Små cheesecakes med Oreos og lemoncurd”

 1. Hej!
  Kan man lave desserten dagen før eller om morgenen når den skal bruges om aftenen?
  Det ser så lækkert ud!

  • Tak Helle:-).
   Du kan sagtens lave desserten dagen før, Oreobunden bliver en smule blødere, men det synes jeg ikke gør noget. Det er jo ligesom i en almindelig cheesecake:-)
   Go’ fornøjelse med det og rigtig godt nytår:-)
   De bedste nytårshilsner
   Jannie

 2. Den er dessert er lige efter min smag og den skal klart prøves af til familiesammenkomst på lørdag! 😊

 3. Hej Jannie…tror du man vil ku komme lidt hvid chokolade i også? Elsker den kombi m citron? Og hvor er dine glas fra? Påtænker at lave ca.25 styk til min fødselsdag om lidt…

  • Kære Pia.
   Det tror jeg bestemt godt du kan😊. I min cheesecake med citron bruger jeg en mousse med flødeost og hvid chokolade. Den kan du evt. kigge lidt på, og så udelade husblas.
   Glassene er vist nok af mærket Wreck men jeg husker desværre ikke hvor jeg har købt dem. Ikea har nogle andre lave glas som ikke koster alverden og er fine til små desserter i glas😊.
   Håber du får en dejlig fest.
   De bedste hilsner
   Jannie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *