Dadel og peanutbarer - sunde snickers

Selvom mine børn efterhånden er ved at være store, står den stadig på madpakkesmøring herhjemme. Det bliver som regel til en variation over rugbrødsklappere, sandwich, pastasalat, pitabrød eller noget i den dur. Og selvfølgelig lidt grøntsager og frugt. Men de synes altså stadig, det er ret hyggeligt at få en lille ekstra snack med i madpakken en gang i mellem. Og de her små dadel og peanutbarer har de været helt vilde med. De indeholder faktisk kun dadler, peanuts, peanutbutter, agavesirup og god mørk chokolade og en smule kokosolie, så i små mængder er det en snack fra den sundere skuffe. Til madpakkerne skar jeg barerne ud i små hapsere på ca. 1½ x1½ cm og opbevarede dem i en lufttæt boks i køleskabet, indtil de skulle bruges. De er altså også gode til en kop kaffe om efter middagen – jeg siger det bare:-).

Opskriften er fundet hos Stinna.dk og justeret en smule i fht mine smagsløg.

Dadel og peanutbarer

Opskrift på dadel og peanutbarer

Rækker til en lille firkantet form ca. 15 x 20 cm

Bund

  • 200 g. dadler
  • 100 g. saltede peanuts
  • 3 spsk. peanutbutter 
  • 1 spsk. agavesirup

Blend dadlerne fint i en foodprocesser –  eller hvis du som jeg ikke har sådan en – hak dem på et spækbræt og kom dem i en minihakker. Tilsæt evt. lidt vand hvis der er brug for det. Tilsæt agavesiruppen og kom til sidst peanuts, og peanutbutter ved. Blend til massen kan hænge sammen.  Hvis du ikke har en minihakker, så kan du hakke daler og peanuts på et skærebræt og samle det med sirup og peanutbutter i en skål. Massen bliver lidt grovere på denne måde, men det kan sagtens lade sig gøre. Kom massen i en form beklædt med bagepapir eller husholdningsfilm. Pres den godt sammen og sæt formen på køl.

Topping

  • 60 g. mørk chokolade 70 %
  • 1 spsk. kokosolie
  • evt. en smule flagesalt

Hak chokoladen og kom den i en skål. Smelt chokolade og kokosolie over vandbad. Rør det sammen. Smør chokoladen ud på bunden og drys evt. med en smule flagesalt eller lidt hakkede peanuts. Sæt formen på køl og lad chokoladen størkne. Skær ud i passende barer eller små hapsere efter ønske. Opbevar på køl indtil de skal spises. 

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

6 comments on “Dadel og peanutbarer – sunde snickers”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *