Saftige kokostoppe med marcipan

Kokostoppe eller kokosmakroner. De hedder begge dele. Det har været en “all time favorite”, som dog for mit vedkommende har været gået lidt i glemmebogen de senere år, men igen kom frem i lyset ved et besøg hos et vennepar for noget tid siden. Og tak for det. Virkelig. For hvorfor skal alle kager været vildt komplicerede og bestå af flere lag mousser, glaze og fancy pynt? Næ, vel. Frem med de gode gamle klassikere, der kan laves på ganske kort tid og bare smager helt fantastisk. I denne variant er der tilsat lidt marcipan. Det gør kokostoppene ekstra saftige. Og så har jeg hældt den hakkede chokolade ned i kokosmassen – mest fordi jeg faktisk var vildt doven og ikke rigtig orkede at stå med smeltet chokolade over det hele. Og det fungerer fortrinneligt. Jo vist er de ikke helt så kønne, som når bunden er dækket af et fint lag mørk chokolade, men blev vi ikke også lige enige om, at det ikke altid skulle handle om, hvordan kagen så ud? Smagen er det afgørende. Sådan må det være. Og de her kokostoppe smager bare helt vildt godt.

Saftige kokostoppe med marcipan

Opskrift på saftige kokostoppe med marcipan

Giver ca. 10 store kokostoppe

  • 5 æggehvider
  • 250 g. sukker
  • 250 g kokosmel
  • 75 g. marcipan
  • 150 g. mørk chokolade 70%

Riv marcipanen groft på et rivejern. Hak den mørke chokolade. Bland alle ingredienserne, og lad blandingen hvile i ca 30 minutter. Del massen i 10 lige store portioner og form dem til fine toppe som sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Det nemmeste er at brug fingrene. Kom evt. lidt vand på fingrene og glat dejen, hvis den er meget ujævn. 

Bag toppene i ovnen i 12-15 minutter ved 200 grader, indtil de er gyldne.

Hvis du har mere lyst til at dyppe kokosmakronerne i chokolade i stedet for at tilsætte chokoladen, smelter du blot den hakkede chokolade i en skål over vandbad og dypper bunden af kokostoppene heri, evt. ad 2 omgange for et ekstra tykt lag chokolade. 

Saftige kokostoppe med marcipan

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *