Jeg har holdt sommerferie på bloggen, men er nu tilbage og har flere indlæg i tankerne. Sommmerferien er blevet brugt i Frankrig, hvor turen gik til Provance-provinsen. Inspireret af lavendelmarkerne og de mange små udsalg og boder med lavendel-lækkerier, lavede jeg denne lækre lavendel-sirup, da jeg kom hjem.

Lavendelsirup

Jeg har aldrig smagt lavendelsirup før og var faktisk lidt spændt på, om det mon smagte for parfumeret. Men det synes jeg overhovedet ikke det gør. Lavendelsiruppen er sød og lækker og sommerlig. Man kan sagtens smage og dufte lavendlerne, men det bliver slet ikke for meget. Jeg har indtil nu brugt siruppen oven på skyr om morgenen sammen med forskelligt frugt og nødder. Ovenpå pandekager samt i café latte. Alle 3 kan klart anbefales!

pandekager med lavendelsirup

Opskrift på lavendelsirup:
4 dl. vand
400 g. sukker
Kornene fra ½ vaniljestang – og selve stangen
En god håndfuld lavendelblomster
Lidt lavendelblade
Revet citronskal fra en halv citron
Saften fra en halv citron

Det hele kommes i en gryde og simrer i et godt stykke tid. Jeg tror mit stod i ca. en halv time. Når konsistensen er ved at være rigtig sies siruppen gennem en finmasket si. Kommes på glas eller flaske og opbevares i køleskab.
Konsistensen kan løbende tjekkes ved at komme lidt sirup på en kold tallerken.

Lavendelsirup1

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

2 comments on “Lavendelsirup”

  1. Tak for den gode idé Jannie. Jeg har selv eksperimenteret med lavendler for at bruge dem i maden og ikke kun til duftposer. Jeg koger nogle nippede blomster med i blommemarmelade, det forstærker smagen og giver twist. Et par friske lavendelkviste sammen med en myntekvist smager godt i koldt vand. Tørre lavendelblomster i rørsukker er godt at have i skabet, hvis fx squashkagen eller guldrodskagen skal have lidt anderledes krydderi.

    • Det var så lidt:-). Og tak for dine idéer Linda. Kunne sagtens forestille mig at bruge lavendler til mange flere ting. Indtil videre har de kun pyntet i haven:-). Nu er de godt nok ved at være afblomstret, så det må blive næste år:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *