jorbæris

Jeg er ret vild med den her is. Den smager af sol og sommer. Af barndom og glade minder. Det er sådan en rigtig gammeldags jordbæris, hvor man både kan smage jordbærrene og fløden. Lige præcis sådan som jordbæris nu engang skal smage. Den fungerer som “liter-is” til at lave kugler af, men kan lige så vel kommes i isforme til ispinde eller bruges som lag i en skøn islagkage. Du bestemmer. Men lav den. Du vil ikke fortryde.

jordbæris

Opskrift på hjemmelavet jordbæris

Giver ca 1 liter

Jordbærpuré

 • 500 g. jordbær, frosne eller friske
 • 250 g. sukker

Kom jordbær og sukker i en lille gryde og kog det op ved middel varme. Rør i det, så det ikke brænder på. Blend jordbærrene til puré, når er møre/optøede. Stil jordbærpuréen til afkøling.

Ismasse

 • 2 pasturiserede æg
 • 170 g. sukker
 • 1 tsk. vaniljepulver eller korn fra en vaniljestang
 • 5 dl. mælk
 • 2,5 dl.fløde

Pisk æggene luftige. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt og pisk videre indtil sukkeret er helt opløst. Tilsæt vaniljepulver, mælk og fløde og pisk massen sammen til det hele er blandet. Tilsæt 2/3 af jordbærpuréen og pisk det godt sammen med ismassen. Kør ismassen på en ismaskine og kom den i en fryseegnet beholder. Kom det sidste jordbærpuré over jordbærisen og vend is og jordbærpuré rundt med en spatel, så der kommer fine swirls i isen.

Har du ikke en ismaskine kan du stadig lave isen, men så skal du røre i ismassen hver halve time, mens den fryser ind. Når den har konsistens som tyk softice, kan du swirle jordbærpuréen i.

jordbæris

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

6 comments on “Hjemmelavet jordbæris”

 1. Hej, Sikke en lækker blog 🙂 Jeg kaster mig hovedkulds ud i isproduktionen til min datters konfirmation. Det var egentlig hendes projekt, men der var noget med veninderne, der trak mere. Ismaskinen kører nu med denne jordbæris, og jeg må erkende, at jeg er spændt. Vi elsker god is, og jeg håber, at vi ender med at erkende, at vi skulle have anskaffet os sådan en maskine for længe siden. Jeg kan rigtig godt lide tanken om, at vi selv bestemmer ingredienserne, men hvor længe vil du tro, sådan en hjemmelavet is er god, når den opbevares i fryseren?
  Mange hilsener Anja

  • Hej Anja

   Tusind tak for dine søde ord:-) Jeg håber at jordbærisen lever op til dine forventninger. Min familie (og jeg selv) var ihvertfald helt vilde med den;-). Jeg elsker elsker elsker simpelthen min ismaskine, og tænker I også bliver helt vilde med jeres. Nu glæder jeg mig bare til varmen kommer, så jeg rigtig kan komme igang med produktionen igen:-) Isen kan fint holde sig i 14 dage i fryseren, så man kan godt lave den lidt tid i forvejen. Rigtig god konfirmation:-)
   De bedste hilsner
   Jannie

  • Hej Maj-Britt.
   Jeps😊. Enten hele øko-æg eller hele pasteuriserede æg, alt efter hvad du er mest til😊
   De bedste hilsner og god sommer
   Jannie

 2. Hej Jannie
  Bruger du fløde eller piskefløde til at lave isen med?
  Jeg skal fryse isen på gammeldaws manér, uden ismaskine.
  Vh Karen

  • Hej Karen
   Jeg bruger alm. Piskefløde😊
   Tror godt du kan lave den på gammeldags manér – bare rør i den med en gammel med jævne mellemrum😊
   De bedste hilsner
   Jannie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *