chokoladekarameller

Uha – den her opskrift har fulgt mig i mange år. Jeg har efterhånden lavet chokoladekarameller mange mange gange. Både med lys chokolade og med mørk chokolade, eller som denne gang med en kombi af de to. Jeg har lavet dem plain og blot pakket dem ind i papir, og jeg har overtrukket dem med chokolade eller brugt dem som fyld i støbte chokolader. It all works. Og de er faktisk ret nemme at lave. Det overrasker mig hver gang. Det vigtigste er at holde øje med temperaturen af karamellen, mens den koger, så et termometer er et must. Og dog. Det kan lade sig gøre uden. Men mere om det senere. Først opskriften.

chokoladekarameller

Opskrift på chokoladekarameller

Ca. 30 – 40 stk.

 • 100 g. mørk chokolade 70%
 • 100 g. lys chokolade 40%
 • 1 dl piskefløde
 • 125 g. sukker
 • 100 g. glukose

Hak chokoladen fint. Kom fløde, sukker og glukose i en lille kasserolle. Brig det til kogepunktet. Kom chokoladen op i kasserollen og skru ned for varmen, ld blandingen småkoge under konstant omrøring indtil temperaturen når ca. 125 grader hvis du vil have karameller til at pakke ind i papir. Hvis de ønskes blødere til for eksempel fyldte chokolader skal temperaturen kun være 117-120 grader. Når den ønskede temperatur er nået tages karamellen af varmen og hældes i en lille form/et ildfast fad, der er foret med bagepapir. Karamellen skal stå køligt og sætte sig, gerne natten over. Min stod dog kun 4 timer. Den skal helst stå ved en 12-15 grader. Når den har sat sig, kan den skæres i passende stykker med en skarp kniv. Pak karamellerne ind enkeltvis i egnet papir. Jeg har brugt madpapir.

Tip:

Hvis du ikke har et termometer kan du lave en karamelprøve ved at tage lidt karamel på en teske og dyppe den i et glas med koldt vand i 15 sek. Herefter kan du mærke på karamellen om konsistensen er passende.

Tip:

Chokoladekaramellerne kan laves udelukkende med 200 g. mørk chokolade 70% eller med 175 g. lys chokolade 40%.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

2 comments on “Chokoladekarameller”

 1. Hej Jannie.
  Jeg ved det er læænge siden du har postet denne her opskrift, men jeg har et spørgsmål, som jeg håber du vil svare på.
  Hvordan får du karamellerne så firkantede?
  Jeg har prøvet alt (godtnok med andre opskrifter); ridset dem i forvejen; skåret med en kniv lagt i fryseren eller dyppet i vand; klippet med en almindelig saks o.m.a.
  Hvordan får du dine så pæne?
  Mvh Gry

  • Hej Gry.
   Beklager det sene svar. Jeg har desværre ikke fået advisering på mail om at der lå en kommentar og ventede, så jeg har simpelthen ikke set den. Mht. karamellerne, så plejer jeg at hælde massen ud i en firkantet form og så skære karamellerne ud med en skarp kniv, når massen har sat sig. Jeg har også prøvet med en saks, men der synes jeg at endene bliver lidt mere takkede og grove i det. Håber det er svar nok:-)
   De bedste hilsner
   Jannie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *