æblekage med chokolade

For nogle år siden serverede min søster den lækreste æblekage til sin fødselsdag. Det var en rigtig kage – altså ikke en gammeldags æblekage med flødeskum og ikke en almindelig æbletærte. Ikke at der er noget i vejen med de to varianter. SLET ikke. Dem elsker jeg også. Men nej, det var mere en rigtig kage med fyldt med æblestykker og lækker mørk chokolade. Jeg har drømt om den kage siden. Det har jeg. Derfor er det jo også lidt svært at forstå, at jeg ikke har fået lavet den siden. I weekenden gravede min søster opskriften frem til mig og her til aften blev den serveret for nogle gæster.

Det overraskede mig hvor nem kagen var. Det er faktisk bare en sukkerbrødskage, der fyldes med de lækreste vaniljeprikkede æbletern og god mørk chokolade.

æblekage med chokolade

Opskrift på æblekage med chokolade

 • 4-5 æbler
 • 5 tsk vaniljesukker – gerne hjemmelavet
 • 150 g. blødt smør
 • 250 g. lyst rørsukker
 • 3 æg
 • 210 g. mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 150 g. grofthakket mørk chokolade 70%
 • evt. cremefraiche eller piskefløde til servering.

Skræl æblerne og skær dem i tern. Vend æblestykkerne i vaniljesukker og stil dem til side. Pisk smør og sukker blødt, og pisk æggene i et ad gangen. Pisk indtil sukkeret har opløst sig. Bland mel og bagepulver, og vend det i dejen. Kom dejen op i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir og siderne smurte. Kom æbletern oven på dejen og drys chokoladen over. Tryk det hele godt ned i dejen. Bag kagen i 50 minutter ved 175 grader. Sluk ovnen og lad kagen stå i eftervarmen i 10 minutter. Kagen er færdig, når skorpen virker sprød og fast. Man kan ikke stikke en strikkepind eller lign. i dejen, for æblerne gør dejen så fugtig, at der altid vil hænge noget i.

Kagen kan serveres lun eller kold. Da min søster serverede den, var den lun. Her til aften serverede jeg den kold. Begge dele er rigtig godt. Server med en klat cremefraiche – evt rørt med lidt vaniljesukker eller med letpisket flødeskum.

æblekage med chokolade

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

8 comments on “Æblekage med chokolade”

  • Tak for det:-) Og ja, jeg tror du har helt ret; Vaniljeis vil bestemt være et hit:-).
   Jeg mener jeg har brugt en springform på 24 cm i diameter.

  • Hej Emma
   Det kan du sagtens:-)
   Den er super lækker og svampet og holder sig fint frisk i flere dage:-)
   De bedste hilsner
   Jannie

 1. Lækker kage!
  Jeg lavede dobbeltportion, og valgte altså at nedjustere sukkermængden til ialt 300gram (vi har nogle meget søde æbler) og nok også kun det halve vaniljesukker. Tilgengæld kom jeg 100gram mandelmel i og 100gram grofthakkede mandler. Plus jeg supplerede med lidt citronsaft over æblerne inden de kom i dejen.
  Skøn opskrift at arbejde med – og lækkert resultat!! Den vil jeg godt anbefale 🙂

  • Kære Christine
   Tusind tak for dine søde ord😊. Kan sagtens forestille mig at mandler og mandelmel gør sig godt i kagen – det vil jeg helt sikkert prøve næste gang😊
   De bedste hilsner
   Jannie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *