Gulerodskage

I fredags fyldte myplaceforcakes.com 1 år. Det kalder naturligvis for en slags status over det år, der er gået. Og jeg siger jer, det er slet ikke til at forstå, at der er gået et helt år, siden jeg skrev mit første blogindlæg. Jeg kan huske, at jeg tænkte, at jeg måske ville skrive en 5-6 indlæg i løbet af det første år, og nok primært om de lidt større kageprojekter, som jeg vidste jeg skulle lave. Men status er, at jeg har skrevet 73 indlæg. 73 INDLÆG folkens! På ét år. Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, da jeg sad der med en helt ny og blank hjemmeside. Men det har været sjovt, spændende og helt vildt udfordrende. Det at bage er jo én ting. Det er altid sjovt. Og spændende når man prøver noget nyt. Og udfordrende på forskelligvis alt efter hvad projektet lige er.

Gulerodskage

Men så er der også alt det andet, som følger med, når man skal drive en hjemmeside. Ting, som jeg overhovedet ikke var bevidst om, da jeg startede for et år siden. Det er blandt andet alt det tekniske med selve hjemmesideopsætningen, programmering, finde relevante plug-ins og få det hele ti at virke. Og så er der selve fotograferingen og stylingen af kagerne. Det er jo en kunstart i sig selv. Og det er mega svært og udfordrende, specielt for én som mig, der aldrig tidligere har interesseret sig sønderligt for fotografering. Men det er helt vildt sjovt, og det kommer faktisk fuldstændig bag på mig, hvor meget jeg faktisk også kan lide den del.

Gulerodskage

Nå, men 1 år skal jo fejres, så jeg bagte en gulerodskage til lejligheden. Gulerodskage går man bare aldrig galt i byen med. Det er en klassiker som de fleste kan lide. Og specielt denne her gulerodskage. Jeg har bagt den rigtig rigtig mange gange og haft den med til forskellige arrangementer og den er bare ALTID et hit. Jeg vil faktisk vove den påstand, at den er helt på højde med verdens bedste squashkage, som jeg tidligere har delt. Og hvis nogen af jer har prøvet den, så ved I at den er god! Opskriften har jeg fra Trine Hahnemanns kogebog “Skøn mad hver dag”.

Jeg har bagt min kage i en 15 cm form, hvilket giver en lidt højere kage. Jeg har delt kagen i 4 bunde og kommet frosting i mellem lagene samt smurt siderne op med frosting efterfølgende. Opskriften nedenfor er med udgangspunkt i en “almindelig” gulerodskage med frosting på toppen, som er lidt hurtigere at lave men ligeså god.

Gulerodskage

Opskrift på gulerodskage:

  • 4 æg
  • 250 g. sukker
  • 2 dl solsikkeolie
  • 3/4 tsk. salt
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 300 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 400 g. revet gulerod
  • 55 g. valnødder – jeg var løbet tør, så jeg brugte hasselnødder

Pisk æggene sammen og tilsæt sukker og pisk godt indtil massen er hvid og cremet. Tilsæt olien og pisk igen. I en anden skål blandes mel, bagepulver, salt og kanel. Melblandingen røres i æggemassen. Hak valnødderne og rør dem i sammen med den revne gulerod. Smør siderne af en springform (ca. 25 cm) og beklæd bunden med bagepapir. Hæld dejen i og bag kagen ved 180 grader i en time. Når kagen er færdig, skal den afkøle helt, før frostingen kan kommes på.

Gulerodskage

Frosting:

  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 200 g. flødeost
  • 200 g. blødt smør
  • 300 g. flormelis
  • evt. en smule citronsaft hvis man kan lide det.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og skil dem med lidt af melisen. Kom dem i en skål sammen med det bløde smør og flormelis. Pisk det sammen til det er blødt og uden klumper. Tilsæt flødeost og pisk igen. Smag evt. til med citronsaft. Stil frostingen på køl indtil den skal bruges. Fordel den over den afkølede kage.

Gulerodskage

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterest

4 comments on “Gulerodskage”

  1. Den gulerodskage er simpelthen så flot. Hvilken creme har du brugt inde i kagen? Er det den samme ostecreme, du har brugt som frosting? Og hvordan skærer du kagerne i så pæne dele/lag?

    • Tusind tak:-)
      Det er den samme ostecreme der er både i mellem lagene og uden på.
      Jeg bruger sådan en lagkageskærer til at dele lagene med. På den måde får de samme tykkelse over det hele. Man kan vist købe den både ved specialkøbmanden, Imerco, og tror også føtex mm. Før jeg fik sådan en, har jeg målt op med en lineal, skåret et snit med en brødkniv og brugt fiskesnøre til at trække igennem, eller brugt brødkniven hele vejen afhængig af kagen. Håber det er svar nok:-)
      De bedste hilsner
      Jannie

  2. Er kagen 15 eller 25cm? Du skriver begge dele 🙂
    – Når du bager kagen, har du aldrig problemer med, at den ikke bliver bagt i midten, før den bliver sort udenpå? Jeg har så dårlige erfaringer med at bage flere lag på én gang, så jeg bager dem for sig. Men kender du et trick på nogen måde? 🙂

    • Hej Stine
      Det kan jeg da godt se er lidt forvirrende:-) Den kan faktisk bages i begge dele. Den på billedet er bagt i en 15 cm. form og er delt i flere lag. Men jeg har også ret ofte bagt den i en 25 cm form og så lagt frostingen oven på eller kun delt den i 2 lag. Jeg synes egentlig ikke, at jeg har haft problemer med at den ikke bliver bagt i midten. Men jo højere kagen er, des større er risikoen selvfølgelig for at det kan ske. Når jeg bager høje kager plejer jeg at skrue lidt ned for temperaturen og så bage den lidt længere. Det er dejligt at du skriver, for så kan jeg nemlig få rettet opskriften til:-)
      De bedste hilsner
      Jannie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *